Engin Can Güre İlkokulu

Vizyon: Eğitim ve öğretimde, yönetimde, öğrenci rehberliğinde, sosyal ve sportif faaliyetlerde, temizlikte ilimizin en iyi okulları arasına girmek, Türk toplumunu ve yetiştirdiğimiz öğrencilerimizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak eğitim öğretim anlayışını eğitim sistemine taşıyan, örnek ve önder okul olup, eğitim ve öğretimde kaliteli değişimin yaşandığı bir kurum olmaktır.

Misyon: Öğrencilerimizi, çağımızın gerektirdiği bilimsel ve teknolojik alt yapıya sahip toplum ve ülke ihtiyaçlarına uygun, metotlu bir şekilde çalışan, özgür düşünceye sahip, eleştirel düşünebilen ve risk alabilen, milli, manevi, ahlaki ve insani değerlerle donatılmış, kendine ve çevresine karşı duyarlı saygılı bireyler olarak yetişmelerini sağlamak, ulusal ve evrensel düşünceye sahip, kendini sürekli yenileyen, öğrencilerin bireysel farklılıklarını dikkate alan, ekip çalışmasına inanmış, demokratik ve dinamik eğitim kadrosuyla idealist, sorumluluk sahibi özgüveni tam bireyler yetiştirmektir. Okulumuzun Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, vatanını ve milletini seven, araştırmacı, sorgulayan, çağdaş, lider, görev ve sorumluluklarının bilincinde, etkili ve gurur duyabileceğimiz öğrenciler yetiştiren, başarıya doymayan, her geçen gün kendini yenileyen bir okul olmasını sağlamak ve bu yönde çalışmalarımızı sürdürmektir.

Başarılar: 2012 Satranç Küçükler İl birinciliği turnuvasında 7 Yaş Kategorisinde İstanbul 1. ve 2. lik derecesi

Saatler: Sabah Grubu: 07.35 - 12.35 Öğle Grubu: 12.55 - 17.55
Isınma: Doğalgaz kaynaklı merkezi ısıtma
Yabancı Dil:
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://engincangureilkokulu.meb.k12.tr

Adres - FEVZİ ÇAKMAK MAH. FERHATPAŞA CAD. ENGİN CAN GÜRE İLKOKULU BLOK NO: 4 ESENLER / İSTANBUL

Öğretim Şekli :İkili Öğretim

Yerleşim Yeri - Esenler merkezinde Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası yanında.

Ulaşım Okulumuz Esenler ilçesinin merkezinde yer aldığı için ulaşımı kolay bir noktadadır. Metro hattı, belediye otobüsleri ve minibüslerle ulaşılabilir. Yine yakın bir noktada yer alan Büyük İstanbul Otogarı nedeniyle bir çok anayol ve bağlantı yolu aracılığı ile özel taşıtlarla da kolaylıkla ulaşılabilir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Okulumuz Esenler ilçe merkezinde yer almaktadır. İstanbul il merkezine (İstanbul Valiliği) ise yaklaşık olarak 13 km. uzaklıktadır.